Home Artikler Husk indstillingerne på dine kontormøbler

Husk indstillingerne på dine kontormøbler

0
Husk indstillingerne på dine kontormøbler

På kontoret sker der tit skader – men måske ikke de skader man er vant til, at høre om. Når der er tale om møblerne på kontoret, så komme disse ofte med mulighed for indstilling. Men hvorfor skulle du dog indstille dine møbler – de som har lavet møblerne må vel vide bedst – eller hvad?

 

Svaret er et klart rungende ja. Producenterne af møblerne ved nemlig bedst – de ved godt, at alle mennesker ikke er ens og derfor har de givet dig muligheden for, at indstille din stol, dit bord og din computerskærm nøjagtigt som du har lyst til og som passer din arbejdsstilling.

 

Indstil din stol

Første skridt til et bedre kontormiljø er, at indstille sin kontorstol korrekt. Kontorstolen er faktisk dén største markør for hvornår du sidder korrekt. Der findes rigtig mange gode guides på YouTube som du kan se og derved få en idé om hvordan din stol skal indstilles.

 

Langt de fleste mennesker sidder alt for lavt med deres kontorstole – dette skyldes, at de måske ikke er vant til den måde man ergonomisk sidder bedst på. Andre gange er det fordi, at bordet i forvejen er for lavt – og man så derfor bare sænker stolen så bordet passer til højden.

 

Når man indstiller sin kontorstol, så skal man kunne røre jorden med begge fødder. Lårene skal dog ikke gå vandret ud, men hælde en smule nedad. Når du sidder korrekt på din stol, så kan vi gå videre til bordet.

 

Indstil dit bord

Næste skridt i processen er dit bord. Når du sidder korrekt på din stol, så kan du indstille dit bord så det passer til stolens højde. Det er vigtigt, at du sidder ret op med lænden helt tilbage i stolen. På den måde kan du se hvor højt bordet skal være.

 

Det er derudover også vigtigt, at du tester din mus og dit tastatur af. Det er nemlig vigtigt, at når du bruger din mus eller dit tastatur, at du slapper af og ikke bruger dine skuldre og nakke mere end højst nødvendigt. Du kan ligesom med kontorstolen finde mange informationer omkring indstilling af bordet på YouTube. Nogle gange er det noget nemmere, at se tingene visuelt end, at læse det.

 

Hvis ikke du får indstillet din stol og dit bord korrekt, så kan du risikere, at få langvarige skader i ryggen, nakken og skuldrene. Du kan få migræne og smerter i dine led. Det er derfor vigtigt, at hvis du sidder meget ved din computer, at disse ting er i orden.