Home Artikler Bløde ergonomiske overflader er vigtigere, end du tror

Bløde ergonomiske overflader er vigtigere, end du tror

0
Bløde ergonomiske overflader er vigtigere, end du tror

Det er langt de færreste mennesker, der tænker over hvor vigtigt det er, at ens hjem indeholder bløde og behagelige tekstiler. Puder, tæpper, dyner, fór og så videre… Det er altsammen med til at skabe velvære og ro i sindet i dagligdagen.

Hvis et hjem udelukkende består af kanter og ikke byder på nogle hyggelige og behagelige zoner, kan det være svært at slappe- og stresse af. Derfor er det enormt vigtigt, at der i hjemmet er mulighed for blød og hyggelig afslapning for alle beboerne. Men det er ikke blot, når det gælder afslapning og sindsro, at puderne, tæpperne og dynerne kan være til hjælp. Bløde tekstiler kan anvendes kategorisk som et værn mod mentale udfordringer, der bygger på ensomhed. Så tro ikke at det er en synd at blive liggende lidt ekstra i sengen, selvom vækkeuret har ringet.

Glem ikke de små

Vi har alle minder fra barndommen om hjemmebyggede huler med vægge lavet af tæpper og interiør, der bestod af alle de puder, man kunne stuve sammen. Bløde, behagelige tekstiler skaber velvære og tryghed hos børn såvel som hos voksne. Forestil dig at have valget mellem en kold, våd og hård sten eller en blød og lun pude. Med hvilket underlag ville du bedst kunne slappe af og føle dig hjemme? Det er derfor dit ansvar som forælder at give dine børn mulighed for at røre ved bløde tekstiler. Men nu vi taler om hjemmets små, må vi ikke glemme kæledyrene. De har ligesom mennesker brug for den tryghed, som bløde hundesenge eksempelvis kan give dem.

Praktisk anvendelse af bløde tekstiler

Måske er du stadig ikke overbevist om, hvor vigtig en del af indretningen de bløde tekstiler udgør. Men tekstilerne – puder, tæpper, dyner og så videre – kan tjene helt konkrete formål ud over afslapning. Hvis du lider af hudsult eller ensomhed kan tekstilerne være en følelsesmæssig komfort. Forestil dig for eksempel at du efter et nyligt brud med kæresten savner én at holde om om natten. Her kan en ekstra dyne nemt opfylde dine tryghedsbehov. Så gør en god investering i din egen velvære og få dig nogle bløde puder og tæpper og lignende.