Home Artikler Vigtigheden af en ergonomisk arbejdsplads

Vigtigheden af en ergonomisk arbejdsplads

0
Vigtigheden af en ergonomisk arbejdsplads

Mange har i dag arbejde hvor de sidder meget ned, enten på et kontor eller hjemme. Det kan skabe langvarige skader, eller bare nedsætte ens effektivitet, hvis man ikke sørge for at have en ordentlig ergonomisk arbejdsplads. Det kan f.eks. skaber rygskader hvis du har en dårlig stol, og det langvarige slid af at benytte tastatur og mus – den såkaldte musearm. Derfor er mange blevet klar over, at ergonomi er rigtig vigtigt for en god arbejdsindsats, samt for arbejdsglæde og livskvalitet.

Sørg for at have en ordentlig stol med god ergonomi

Der er mange slags job er en ergonomisk stol er vigtig – ikke blot stole til kontor eller hjemme arbejde. Tandlæger benytter f.eks. sadelstole, som er høje, mobile stole, tandlægen sidder på, når du renser og ordner dine tænder. Du kan købe gode sadelstole til klinik, og de er vigtige for din arbejdsglæde og ergonomi, når du arbejder som tandlæge. Du kan købe to slags sadelstole på ronvig.dk:

  • Rønvig deleuxe sadestol er en sadelstol der hjælper dig med en rank holdning og et godt stykke arbejde. Den er formet sådan at du automatisk sidder med en ret ryg, og sikre samtidig god bevægelse. Den kan justeres i højden med en fodudløser, og leveres i flere højder. Hjulene kører let og ubesværligt, og stolen giver dig god mobilitet.
  • Rønvig tri sadestol er ligeledes en sadelstol der hjælper dig med at rette ryggen og holde en god ergonomi. Stolen har et trekantet sæde – deraf navnet. Derved sikre den at du altid sidder rigtig, da stolen ikke har en forside og en bagside. Stolen giver ligeledes god mobilitet – den kan justeres med en forudløser, og har gode hjul

Andre vigtige dele af en ergonomisk arbejdsplads

Her er nogle andre vigtige elementer af en ergonomisk arbejdsplads:

  • Et bord i ordentlig højde. Det er vigtigt at have et skrivebord, der står i en ordentlig højde, så du ikke skal anstrenge dig unødvendigt og side ukomfortabelt når du arbejder. Her kan du eventuelt skaffe dig et hæve sænke bord, så du altid kan have præcis den højde der passer til dig.
  • Du kan skifte din mus ud med mere effektive alternativer, der ikke skaber musearm i det lange løb. Du kan f.eks. skifte din mus ud med en RollerMouse, der ikke giver arbejdsskader.
  • Husk at holde pauser og gå turer. Det er vigtigt at rejse sig fra sin arbejdsplads og gå lidt rundt af og til. Du kan gå en tur i din pause hvis du arbejder på kontor, og hvis du arbejder hjemmefra, kan du bare sørge for at rejse dig af og til og gå en tur.