Home Artikler Indret det bedste hjemmekontor

Indret det bedste hjemmekontor

0
Indret det bedste hjemmekontor

Når man arbejder hjemmefra, er det vigtigt stadig at kunne adskille sit arbejde og sit hjemmeliv. Det kan være svært, så derfor er det en rigtig god idé at indrette et flot og professionelt hjemmekontor. Du skal ikke arbejde samme sted, som du slapper af, og det er der flere rigtig gode grunde til.

Den rigtige fornemmelse

En af grundene til at du ikke skal arbejde fra din sofa er, at din hjerne ikke forbinder sofaen med arbejde. En sofa betyder normalt afslapning og tv, og hvis du pludselig laver noget, end du plejer, går der kludder i systemet. Det kan betyde at din hjerne enten altid er klar på at arbejde der, så du ikke kan slappe af, eller altid er klar til at slappe af, så du ikke kan arbejde. Her er et hjemmekontor er vigtigt, fordi det danner rammerne for arbejde, og så din hjerne ved, at nu er det tid til at fokusere.

Den rigtige stol

Derudover skal du have den rigtige stol at arbejde i. Er du som de fleste andre, arbejder du formentlig på computer, så du skal have en ordentlig kontorstol til dit hjemmekontor. Du skal have en stol, som er god at sidde, som giver dig støtte, som du kan bevæge dig i, og som din hjerne forbinder med arbejde. Du kan se mange forskellige eksempler på flotte og behagelige stole hos Herligthjem. Stolen skal kunne efterkomme dine behov, så du kan koncentrere dig om arbejdet foran dig.

Det rigtige skrivebord

Et skrivebord hører også til i et hjemmekontor. Skrivebordet skal kunne støtte det, du sidder og arbejder på, og det skal kunne opbevare alle dine dokumenter, og hvad end du ellers har brug for at have lige ved hånden. Vil du undgå at sidde ned i for lang tid af gangen, kan du altid vælge et hæve-sænkebord, så du selv bestemmer hvornår du sidder, og hvornår du står. Det er noget af magien ved et hjemmekontor; du kan indrette det præcis efter dine behov.

Et kontor til at arbejde i

Når arbejdsmiljø og hjemmemiljø pludselig kommer under samme tag, gælder det om at finde balancen imellem det. For at undgå følelser af stress samt for at holde koncentrationen under arbejdet, kan hjemmekontoret være løsningen for dig. Når du har et lokale dedikeret til arbejdet, ved din hjerne, at det er derinde, og kun derinde, arbejdet foregår. Gør dig selv en tjeneste, og lad ikke arbejdet overtage dit hjem.