Home Artikler Tanker om: Kontorstol med aflastning til gravide

Tanker om: Kontorstol med aflastning til gravide

0
Tanker om: Kontorstol med aflastning til gravide

Når man bliver gravid er der mange ting ved kroppen der ændre sig, og i takt med man kommer længere i graviditeten tager man på i vægt og kan opleve hævelse, smerter og andre former for ubehag, men arbejde det skal man stadig.

Sidder ud som gravid og udføre kontorarbejde, så er det vigtigt at du har en ordentlig kontorstol der aflaster de rigtige steder af kroppen, så du fortsat kan udføre dit arbejde indtil du går på barsel. Det er ikke sikkert du har den rigtige kontorstol til dette, og i så fald må du gå i dialog med din arbejdsgiver.

Den rigtige kontorstol til gravide

Hvad er den rigtige kontorstol til gravide? Det kan være meget individuelt for ikke 2 graviditeter er ens, men generelt set skal det være en af de bedre der aflaster så meget som muligt – især omkring ryg og lænd.

Du og evt. din arbejdsgiver kan godt forvente at den nok kommer til at koste lidt, men det er ikke første gang din arbejdsgiver vil have en gravid ansat, så et argument med at det også er en investering i fremtiden kan sagtens bruges.

De ting du skal være opmærksom på at kontorstolen som minimum kan er:

  • Indstillinger for ryglænet og lænden især, da det ofte er her man bliver øm som gravid.
  • Indstillinger til justering af sædet, så det kan vippe.
  • De to funktioner må gerne være uafhængige af hinanden.

Det er altid en god idé at forhøre dig hos forhandleren om deres anbefalinger, og lige præcis i dette tilfælde kan det være en god idé at tage ud i en fysisk kontor butik for at prøve stolene inden du køber.Aflastning i hjemmet er også vigtigt

Det er vigtigt at du har aflastning på din arbejdsplads, hvad end det kræve en anden kontorstol eller 30 min. til at ligge ned om dagen, men det er ligeså vigtigt at du får tid til at slappe af i dit eget hjem og samle energi til næste dag. Det kræver at du også har de rigtig remedier i hjemmet.

Det er nattesøvnen der er vigtigt og her kroppen bedst restituere og samler energi, og når man er gravid kan nattesøvnen godt blive udfordret. Noget der hjælper på en bedre nattesøvn som gravid, er en graviditetspude, der kan aflaste de ømme og tunge dele af kroppen mens du sover. Det forhindre en forstyrret søvn hvor du vågner alt for mange gange, og samtidig giver det dig muligheden for at være frisk til næste dag i kontorstolen.

Et sidste tip du kan få med, er ikke at sidde alt for stille hverken på arbejdspladsen eller i hjemmet og huske at det altid er bedre at lægge sig ned end at sidde op når du er gravid.