Home Artikler Så vigtigt er en ergonomisk kontorstol

Så vigtigt er en ergonomisk kontorstol

0
Så vigtigt er en ergonomisk kontorstol

Ergonomisk betyder at noget, en brugsgenstand eller et møbel er formet på en måde, hvorpå den er mindst skadelig for kroppen. Det gælder især for langvarig brug. Det kan fx være et håndgreb på en urtekniv, som ligger godt i hånden så kniven ikke kan slippe. Det er en madras der tilpasser sig din kropsvægt og form, så din rygsøjle aldrig bliver ensidig belastet. Det kan være et hæve-sænke bord, som gør, at du kan skifte din arbejdsstilling, når du laver kontorarbejdet.

Ergonomi findes i dag overalt indenfor design af brugsgenstande eller møbler. Og med god grund.

Vi er bygget til at løbe

Menneskekroppen er designet til at være konstant i bevægelse. Homo sapiens har altid været en savanne-løber, og sådan har det været i millioner af år. Først med civilisationen fulgte samfund med specialiseringer, bosættelse i byer etc. Så holdt vi op med at løbe. Men evolutionært er disse par tusinde år med civilisation kun et lille øjeblik. Vores kroppe har ikke haft en chance for at tilpasse sig den nye situation med specialiseret arbejde og ensidige belastninger af kroppen.

Det helt nye er, at vi sidder ned det meste af dagen. Især hvis du arbejder på et kontor.

Ergonomi er vigtig især for møbler

Når du sidder ned bliver din rygsøjle belastet på en måde den ikke er lavet til. Umiddelbart mærker du ikke noget, udover måske spændinger i skuldre og nakke. Men på sigt vil de lange sidde-timer give dig kroniske rygproblemer. Derfor er det ekstremt vigtigt, at den stol, du sidder på, har en god ergonomi. Det du har brug for, er en ergonomisk kontorstol. Og ikke kun på arbejde, også derhjemme, når du sidder i timevis foran computeren.

Tjek dækning og undgå at blive fuppet

Der er så mange mobilselskaber, der lover dig helt fantastiske båndbredder for ingen penge. Men sidst og endeligt findes der kun ganske få mobilnet som ejes af få store selskaber. Og dækningen er ikke den samme over hele Danmark, så det er ikke sikkert at du kan få den bedste båndbredde, der hvor du bor. Tjek dækningen her hvis du har en YouSee telefon. YouSee er det populære navn som TDC bruger for deres mobil og TV service. Det meste af det danske telefonnet ejes stadig af TDC.

Telmore kontakt finder du her. Telmore er et af de selskaber der bruger TDCs mobilnet.