Home Artikler Sådan undgår du skader grundet stillesiddende arbejde

Sådan undgår du skader grundet stillesiddende arbejde

0
Sådan undgår du skader grundet stillesiddende arbejde

Stillesiddende arbejde kan desværre bringe mange fysiske kvaler med sig, hvis man ikke sørger for at forebygge og modvirke dem i god tid. Gode vaner og træning er en smart ting at sørge for, så man ikke sidder og får ondt i ryg, skuldre og nakke. Denne artikel fortæller lidt om, hvordan man kommer skaderne til livs.

Gør det stillesiddende arbejde sundere

En god kontorstol kan være med til at lindre mange skader, der forekommer som følge af meget stillesiddende arbejde. Sørger man for at skaffe en, der er af god kvalitet og med gode egenskaber, så er man allerede langt på vej til at skåne ryggen. Det kan være klogt at skaffe en, der er let at tilpasse.

Armlæn og ryglæn er utrolig vigtige for, hvordan man naturligt kommer til at sidde i en stol, og kan de ikke tilpasses, så kan tingene blive værre. Man skal kunne slappe af i skuldrene, have fødderne fast plantet på jorden og have støtte ved den nedre ryg. Det er en god start, hvis man ønsker at forebygge skader.

Dannelse af gode vaner

Når man har anskaffet den rette stol, så er det ikke kun her, at man skal danne vaner. Det kan for eksempel være ikke at strække sig ind over bordet for at nå ting. Sådan undgår man nemlig at udsætte ryggen for unødvendig stress. Der er en lang række gode vaner uden for stolen, der er gode at have.

Sørg for eksempel for ofte at komme op og strække kroppen. Det er ydermere en sund idé at undersøge hvor mange skridt, man skal gå om dagen. Men bare det, at man ofte kommer op fra sin stillesiddende position for at strække benene, er en rigtig god start.

Aktiv bekæmpelse af eksisterende skader

Hvis en skade er sket, så er det vigtigt at komme igen med terapi, der kan hjælpe med at lindre dem. Det betyder, at man skal i gang med lidt fysisk aktivitet. Er man præget af muskler, der ikke er godt strukket ud, og de skaber dårlig holdning, så skal man have en god rutine her.

Det handler også om at styrke de muskler, som ikke er aktive som en følge af stillesiddende arbejde. Det er ofte musklerne i den bagerste del af skuldrene og især ryggen. Her er det dog godt at have en professionel med under processen.