Home Artikler Sundhed på din arbejdsplads. Find inspiration hos Afventer.dk!

Sundhed på din arbejdsplads. Find inspiration hos Afventer.dk!

0
Sundhed på din arbejdsplads. Find inspiration hos Afventer.dk!

En stor del af vores liv finder sted på arbejdspladsen, så derfor tillægges vilkårene også en stor del af vores velvære. Heldigvis er mange danske virksomheder gode til at tage hånd under deres ansatte. Hæve-sænkeborde er normen mange steder, og der investeres i kontorstole af høj kvalitet. Der sørges også for faciliteter, så man kan røre sig i pauserne som f.eks. bordtennisbord og bordfodboldbord. Er du interesseret i at læse om mulighederne for at fremme sundhed på arbejdspladsen? Afventer.dk er en blog, der bl.a. handler om velvære og erhverv.

Ergonomisk kontor til alle behov

En ergonomisk arbejdsplads er værdifuld for medarbejderne. De små ting løber op. Hvis man ikke føler behag, når man arbejder, så har man ikke lyst til at blive der. Kontorstolen skal give god støtte, og skrivebordet skal gerne kunne hæves og sænkes. På fabrikker skal der være faste protokoller, så man ikke løfter for meget, og man aldrig lider overlast. Vi har heldigvis et dybdegående reglement, der sikrer mod en stor del af arbejdsskader, men der er stadigvæk lang vej endnu for at gøre danske firmaer endnu bedre! Ønsker du at slå et slag for medarbejderne i dit firma? Eller ønsker du at komme med nogle gode idéer til din chef? Afventer.dk har skrevet om at få velvære og sundhed ind på kontoret. Deres artikler er 100 % gratis og lige til at gå til. Lær om erhvervsliv med henblik på sundhed, men også bæredygtighed.

Tænk også selv på sundhedsfremmende vaner i din daglige arbejdsgang

Der er masser af ting, som virksomheden kan gøre, men det er vigtigt, at den enkelte medarbejder også selv tænker sig om. Hvis man sidder stille på kontoret en hel dag, så vil det være en god idé at få rørt sig lidt i pauserne. Det kan også være en kort gåtur hen for at købe frokosten. Det vil også være oplagt at tage cyklen på arbejde hvis muligt. Så får man en vis grad af basismotion dagligt. Alternativt kunne man også prøve at løbe inden eller efter nogle hverdage. Det kan sagtens være en kort løbetur – noget er bedre end ingenting!