Home Artikler Vælg en ergonomisk kontorstol til arbejdspladsen

Vælg en ergonomisk kontorstol til arbejdspladsen

0
Vælg en ergonomisk kontorstol til arbejdspladsen

Når du bruger så mange timer foran skrivebordet på kontorstolen på arbejdet, så er det ekstremt vigtigt, at du tager hensyn til din krop og stræber efter at få den bedst mulige støtte i stolen. Det er nemlig fra naturens side ikke naturligt for os mennesker at sidde ned i så mange timer om dagen. Vores rygge er simpelthen ikke bygget til det og kan derfor nemt blive fejl- eller overbelastet. For at undgå rygsmerter og spændinger er det derfor vigtigt, at du vælger en ergonomisk kontorstol, når du skal sidder der i mange timer dagligt.

Ergonomiske stole findes inden for alle fag

Du kan finde ergonomiske stole inden for alle fag – både kontorstole til det almindelige kontormiljø og ergonomiske rulleskamler, som eksempelvis frisører og mekanikere gør brug af. En ergonomisk kontorstol er dog ikke bare en ergonomisk kontorstol. Lige som så mange andre ting, så er der stor forskel på kvaliteten og dermed den støtte, stolen giver og så er der forskel på de materialer, stolen er designet i.

Stolen skal kunne justeres ind efter dine behov

Da vi er vidt forskelligt bygget, er det vigtigt, at stolen kan indstilles efter netop dine behov. Du skal altså gerne både kunne justere på højden og på vinklen af ryglænet. Nogle ergonomiske stole er også designet med en lille pude eller forhøjning over lænden, der sørger for ekstra støtte. Og så er de designet således, at du opnår den bedst mulige blodcirkulation i kroppen, som man nu kan have, når man sidder stille.

Her kan du finde tests af forskellige typer af møbler

Det billigste er at købe ergonomiske stole over nettet, men ulempen er, at du ikke kan prøve dem på forhånd og derved teste støtte og kvalitet af. Du kan dog gå ind på https://testfabrikken.dk/, hvor du kan finde tests af alle mulige møbler. Dette er naturligvis ikke helt det samme som at prøve og røre ved tingene, men det giver et godt indblik i kvaliteten af produkterne, så du kan vælge den stol, der matcher både dit budget og dine behov bedst muligt.