Home Artikler Otiumstolen – Hvilestolen til den trætte krop

Otiumstolen – Hvilestolen til den trætte krop

0
Otiumstolen – Hvilestolen til den trætte krop

Det er vigtigt at have en god stol at sidde i på dit arbejde. Det er også godt at have en god stol, du kan sætte dig i, når du er færdig med at arbejde. Du kan sidde i den, når du har fri og kommer hjem. Eller du kan bruge den, når du er færdig på arbejdsmarkedet. Så kan du gå dejligt lange ture og sidde i din otiumstol.

Hvile til den trætte krop

En otiumstol kan også kaldes en hvilestol. Det er en behagelig lænestol, som kan lænes tilbage i hvilestilling. Du kan altså det ene øjeblik sidde i en blød stol og det næste ligge ned og tage en lur.

Når du stopper med at arbejde, har du mere tid til andre ting. Så kan du begynde at gå nogle lange ture i naturen og få en masse frisk luft. Efter sådan en gåtur vil du føle dig træt, men tilfreds. Du kan så sætte dig i din otiumstol med en god bog og læse, indtil du er for træt.

Jo højere forbrug, jo bedre kvalitet

På dit arbejde har du i mange år gjort de samme ting og siddet i den samme stol. Når du har tilbragt så mange timer i din stol, har den forhåbentlig været ergonomisk. Så har den givet din krop den rettet støtte og ikke belastet unødvendigt.

Når du ikke skal sidde i din arbejdsstol mere, kommer du til at sidde i en anden stol. Uden et arbejde at tage af sted til hver dag har du mere tid. Du kan altså læse flere bøger, se flere film og slappe mere af. Det betyder, at du kommer til at tilbringe mange timer i en anden stol. Så den bør også være behagelig og god for din krop.

Med eller uden hjælp

Når du skal vælge din otiumstol, skal du finde ud af, om den skal være med eller uden sædeløft. En otiumstol kan nemlig have en elektrisk løftefunktion, så du kan få hjælp til at rejse dig op fra den.

Med elektrisk sædeløft skal stolens sluttes til strøm. Den styres med en fjernbetjening.